Bel ons vandaag nog: +31 297 563731

POMPEN

Naast bemalingen beschikt de Van der Veldt Groep over een groot aantal eigen pompen.
Hiermee kunnen ze geheel zelfstandig grote werken uitvoeren.

Combinatiepompen

Hierbij zijn diverse mogelijkheden. Een combinatiepomp met twee afzuigpunten, één voor vuil water en één voor bijvoorbeeld oliehoudend afvalwater - verwerkt in één smalle behuizing. Uitgevoerd met twee aparte pompen. Of een combinatiepomp bestaande uit een vacuümpomp voor het vullen en een centrifugaalpomp voor het ledigen. Er zijn legio mogelijkheden.

Drainagepompen

Draineren betekent het afvoeren van overtollig water en het beheersbaar maken van de waterhuishouding, oftewel de grondwaterstand. Een goed drainagesysteem zorgt er dan ook voor dat de grond het gehele jaar goed bewerkbaar blijft. Hiervoor kunnen drainagepompen worden ingezet; zowel tijdelijk als permanent. Ze voeren het drainagewater of grijs afvalwater af.

Vuilwaterpompen

Met een vuilwaterpomp laten we vuil water snel verdwijnen. Een vuilwaterpomp wordt veel gebruikt in de bouw, waar na regen waterplassen kunnen ontstaan die de voortgang in de weg staan. Maar ook bij bijvoorbeeld ondergelopen kelders of een zwembad dat leeg moet in verband met onderhoud. Vuilwaterpompen zijn er in verschillende soorten en maten passend bij iedere mogelijke situatie. De pompcapaciteit is hierbij belangrijk: de maximale hoeveelheid water dat de pomp kan verwerken per uur. Hoogteverschillen hebben invloed op deze capaciteit. Hoe hoger het water getransporteerd moet worden, hoe minder water per uur er uit de slang komt. Iedere vuilwaterpomp bevat een grafiek waarin wordt aangegeven hoeveel liter per uur op iedere hoogte geleverd kan worden.